logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

Roditeljski kutak

Priprema djece.

Mnoga djeca po dolasku u školicu sporta prvi put ulaze u jednu organizovanu sredinu, prvi put se suočavaju sa obavezama, novom organizacijom vremena, postojanjem pravila i autoriteta trenera. To prilagođavanje obično nešto teže pada djeci koja nisu pohađala vrtiće, pa im polazak u školicu sporta ujedno predstavlja i prvo odvajanje od roditelja.

Uticaj roditelja.

  • Verbalno
  • Uključivanje roditelja u samu aktivnost
  • Pristup objektima i opremi
  • Ohrabrivanje njihovog samopouzdanja

Roditelji se često plaše kako će se njihovo dijete prilagoditi, hoće li biti uspješno, da li će ga druga djeca prihvatiti.Zabrinutost roditelja u izvjesnoj mjeri je opravdana i razumljiva s obzirom na to da prilagođavanje djeteta utiče na njegov osjećaj zadovoljstva, motivaciju za dalji rad, kao i na stav prema fizičkom vježbanju i sportu.Upravo iz tih razloga u školici sporta ’’Sparta“, naročito u radu sa mlađim uzrasnim kategorijama sve sportske aktivnosti prezentovane su kroz igru i prilagođene uzrastu i sposobnostima djece. Roditelji treba da na što bolji način pripreme dijete za uključivanje u grupni rad školice